top of page

DETALjI O NAČINU PRIJAVE i KAKO FUNKCIONIŠE SISTEM:

             Da biste se prijavili za neko od naših putovanja ili za individualnu avio-kartu potrebno je pažljivo popuniti odgovarajući formular, od dva dole ponuđena, sa tačnim svojim podacima iz pasoša i poslati kopiju/foto pasoša (stranica sa ličnim informacijama) na e-mail: companions.serbia@yahoo.com. Mi ćemo u najkraćem roku odgovoriti na tu prijavu, nakon čega je potrebno uplatiti 70% iznosa cene putovanja, odnosno ceo iznos za individualne avionske karte. Od tog trenutka se računa da ste prijavljeni. To praktično znači da cena vašeg putovanja je ona na dan uplate, a ne na dan popunjavanja prijavnog formulara na sajtu, zbog čega se preporučuje da uplata bude u istom danu kada i prijava. 

Ponude mogu se završiti nenajavljeno svakog momenta. Rezervacija nije potvrđena sve do trenutka dok ne dobijete potvrdni email od nas o izvršenim svim potrebnim rezervacijama neposredno nakon vaše uplate. Tako da samo najbrži CompanionSi, uglavnom, uspevaju da putuju sa nama (svaki minut može biti bitan).

  Drugi deo iznosa cene putovanja (30%) je potrebno platiti neposredno (dan-dva dana) pred polazak na put, nakon što dobijate sve potrebne avio/bus/vozne (boarding) karte, vaučere (rezervaciju) ho(s)tela i detaljan plan puta uz korisni priručnik.

        Za jeftina putovanja najbitnija je fleksibilnost u vremenu i polaznom (obličnjem) aerodromu ... Tako da pri prijavi upisuje se željeni datum putovanja (izuzev perioda oko praznika) uz ±5 dana od naznačenog dana polaska (npr. ako je željeni datum polaska 5.avgust, za naznačene cene je neophodno da vam je prihvatljiv bilo koji datum polaska između 1-10.avgusta) Za manju fleksibilnost ili fiksan datum cena se proporcionalno uvećava.

Najranije 50 dana pre puta, ili najkasnije 15 dana nakon prijave, dobijamo informacije o tačnom mestu, datumu i vremenu polaska. 7 dana pre puta nam stižu sve rezervacije (nazivi i adrese smeštaja, imena avio kompanije sa detaljnom rutom leta...), na osnovu njih pravimo vam narednih par dana plan puta i nakon toga sve zajedno šaljemo na e-mail (najkasnije 2 dana pre polaska - u retkim slučajevima dan pre polaska).

Minimalni broj prijavljenih za putovanje (sem ako nije drugačije naznačeno) u jednom terminu je dvoje. Ukoliko nemaš saputnika, pokušaj da kontaktiraš već prijavljene CompanionSe u listi putnika ispod svake ponude putem CompanionS profila, ili koristi FORUM kako bi pronašao saputnika.

Uglavnom ne organizujemo putovanja u periodu praznika zbog ekstremno visokih cena prevoza i smeštaja!

    Pošto sve rezervacije se vrše po promotivnim cenama, ne postoji nikakva mogućnost da se putovanje otkaže (refundira - povraćaj novca), niti promeni datum putovanja ili imena putnika. U slučaju vašeg otkazivanja putovanja mora se platiti i drugi deo cene putovanja (preostalih 30%) bez obzira na razlog i vreme otkazivanja, jer mi smo u obavezi da platimo pri vašoj prijavi celokupan iznos putovanja i pokrivamo iznos, koji nije plaćen do polaska na putovanje.

U slučaju otkazivanja putovanja usled pandemijskih restrikcija - NIJE moguće refundirati cenu putovanja!!!

Ukoliko želite da nam se pridružite na putovanju posle krajnjeg roka za prijavu, potrebno je da nas kontaktirate OVDE! u vezi sa mogućnostima i trenutnoj ceni. Nakon dobijenog pozitivnog odgovora i trenutnoj ceni, rok za prijavu sa uplatom je 24h.

Na skoro svim putovanjima, sem ukoliko nije drugačije naznačeno, u cenu avio karte uračunat je 1 (jedan) manji kabinski prtljag po putniku, koji nosite sa sobom u avion, max dimenzija 40x25x20cm, što je približno veličini prosečnog školskog ranca od 33l (tipična veličina malog kabinskog prtljaga - klikni OVDE). Uz doplatu moguće je rezervisati dodatni veći kabinski prtljag, čije su dimanzije 55x40x20cm i maximalna težina 10kg (tipična veličina kabinskog prtljaga - klikni OVDE).Doplata za veći kabinski prtljag je 13-20€ po osobi po letu van sezone ili 20-30€ u sezoni (putovanja u periodu od 20.maja do 1.oktobra i 14.decembra do 10.januara). U kabinskom prtljagu ne smete da nosite: oštre predmete, sprejeve, dezodoranse i tečnosti čije pakovanje je veće od 100ml (max 10kom. bočica po 100ml).

Iz dosadašnjeg iskustva CompanionS-a kabinski prtljag je više nego dovoljan, ali ako su vaše potrebe za prtljagom veće, dodatno - checkirani prtljag se plaća od 20-35€ po komadu prtljaga po letu, ili 25-55€ u sezoni (putovanja u periodu od 20.maja do 1.oktobra i 14.decembra do 10.januara), zavisno od dužine leta. U slučaju konekcionih letova, naknada za eventualno, dodatni checkirani prtljag se plaća za svaki pojedinačni let odvojeno.

Rezervacija checkiranog prtljaga treba da se izvrši pri prijavi. Ukoliko se kasnije/naknadno rezerviše, doplata je 5€ po prtljagu po letu na gore već navedene cene.

Ads

CompanionSI trenutno na site-u:

Zanimljivi VIDEO sa CompanionS putovanja

Sveže fotke...

Facebook Fanpage Box

bottom of page