top of page

GRAN CANARIA

 GRAN CANARIA 2012.

             Kada se 5 prijateljica (avanturistički nastrojenih), jedne hladne martovske večeri, dogovore da u septembru žele da se kupaju na Kanarskim ostrvima, onda to izgleda ovako.....

(treba dodati da je Gran Canaria pobedila u izvlačenju sa 3:2 u odnosu na Tenerife, ostala ostrva nijedna cura nije izvukla).

                Odužilo se čekanje, oni vreli avgustovski dani kao da su namerno merili stepen naše izdržljivost. I konačno tri dana pred polazak (taman dovoljno vremena da nabavim kofer dimenzija 55x40x20cm) stižu vaučeri, karte i opis putovanja na naše mailove.

 

Opis putovanja na deset strana, Dušan nas je vodio kroz celo putovanje, bolje nego bilo koja agencija... ma kao da je bio sa nama ili bar putovao na Gran Canariju par dana pre nas.

 

Okupljanje na tajnoj lokaciji...kod Viki...euforija je zahvatila ne samo nas koje putujemo nego i sve oko nas....jer ako se mi dobro provedemo na putovanju, Companionsi će imati dosta posla.
 

U ponoć, krećemo put Budimpešte sa strahom da li ćemo (Dana) lagano preneti 2 boksa cigareta ili ćemo platiti masnu kaznu. Momke koji su nas vozili do Budimpešte kombijem (povratna karta 100€ per person), preporučujemo svima kojima je ova usluga potrebna. Tačni, korektni, izlaze u susret za sve potrebe i sigurno dovode do željene destinacije (nose i pozamašnu količinu sendviča).

 

Aerodrom u Budimpešti (Ferenc (čitaj Franc) List) je lagan za snalaženje, ali engleski retko ko govori, tako da će najuspešniji u sporazumevanju biti oni koji najviše mašu rukama.

 

Poletele u 9:30 Budimpešta - Diseldorf - Gran Canaria...sve u svemu 2 + 5 sati leta i 1 sat na aerodoromu.... stigli u 16:45 po njihovom vremenu (1h kasnije u odnosu na Beograd) .

 

Lepo je iz vazduha....lepo na zemlji, lepo bre.

 

Kao što nam je napisano u opisu puta, na samom izlasku iz aerodromske zgrade postoje autobuska stajališta za različite pravce na ostrvu, a pošto nam je rečeno koji broj autobusa nam treba (cena karte 3,5€), za 30-tak minuta bili smo u Maspalomasu. Do hotela 2 minuta, ako čitaš kartu koja je priložena u mailu, sve savršeno i eto nas u našem velikom, čistom, slatkom apartmanu. Terasa je najvažnija stvar i divna je, a pogled je skroz kanarski - palme, palme, palme... 

 1-7. dan PLAYA DE INGLES - MASPALOMAS

Sledećeg jutra žurimo, trčkaramo, žurimo ka plaži, ustvari u pravcu za koji mislimo da je plaža...i vredelo je, nakon nekih 100 metara pred nama je Playa de Ingles...

... i nekih 75 stepenica nizbrdo (biće to dobra vežba u povratku).

 

O Playa de Ingles ne treba puno pričati, tu su slike koje, sada nam se čini i ne mogu da dočarju koliko je lepa. Ležaljke i suncobrani se plaćaju (2,5€ po komadu).

      Posle samo jednog dana mi smo bile navučene na talase, pa nam je realno trebala daska i regularni talas s' vremena na vreme da uživancija bude potpuna (ko razume-znaće).