top of page

KO SMO MI?

"The World is a book, and those who do not travel read only a page" (St. Augustine)

KO SMO MI?: Osnivači - Dušan i Dejan, srpsko-kinesko-italijanski arhitekti, strastveni putnici po ovoj našoj maloj, ali prelepoj planeti. Putujemo isključivo samostalno u sopstvenoj organizaciji, što nam omogućava da ne finansiramo direktno turističku industriju i time uštedimo ogroman novac. Pored toga, mnogo je važnije to što imamo slobodu da samostalno organizujemo svoje vreme i stvari koje želimo da vidimo i neposrednije smo u kontaktu sa ljudima i mestima koje posećujemo.

original (4).jpeg

       Tragove naših stopala naćićete od pustinja severne Afrike i Bliskog istoka (Maroko, Tunis, Egipat, Jordan, Sirija), preko nepreglednih prostranstava Rusije i Sibira do rajskih plaža Tajlanda, Filipina i Šri Lanke... Na tim putovanjima stekli smo veliki broj prijatelja, kontakata i ogromno iskustvo, koje nam danas koristi da organizujemo najpovoljnija putovanja za sebe i prijatelje.

GDE SMO BILI?

     U potrazi za avanturom kročili smo, okusili, udahnuli, osetili, doživeli i preživeli :)) preko 90 država sveta: Albanija, Američka Devičanska Ostrva, Australija, Austrija, Argentina, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Čile, Danska, Ekvador, Egipat, Estonija, Etiopija, Francuska, Finska, Filipini, Grčka, Gruzija, Guam / Sjedinjene Američke Države, Gvatemala, Hrvatska, Hong Kong, Iran, Italija, Indonezija, Izrael, Japan, Jermenija, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kina, Kazahstan, Kirgistan, Kipar, Kostarika, Kuvajt, Liban, Lihtenštajn, Litvanija, Letonija, Mađarska, Severna Makedonija, Malezija, Malta, Meksiko, Mongolija, Maroko, Makao, Moldavija, Mjanmar/Burma, Nemačka, Norveška, Palestina, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Portugalija, PuertoRiko, Rumunija, Rusija, San Marino, Monako, Singapur, Sirija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Šri Lanka, Švajcarska, Švedska, Tajland, Transnistrija, Tunis, Turska, Urugvaj, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ukrajina, Uzbekistan, Vatikan, Vijetnam.

CompanionS

            Pre više od jedne decenije web-site CompanionS je nastao kao mesto za okupljanja uskog kruga prijatelja, organizovanje zajedničkih putovanja, razmenu korisnih putničkih iskustava i fotografija sa svih meridijana. Veoma brzo, preko prijatelja i poznanika, CompanionS-i su se širili i rasli, i danas poresli u družinu od nekoliko hiljade članova, od kojih oko 5000 registrovanih sa profilom (Members) i više hiljada CompanionS-a zajednički putovalo.

Glas o CompanionSima se još u prvim godinama (2010-2015) proširio van granica Srbije, pa su sa nama putovali i CompanionSi iz: BiH, Makedonije, Hrvatske, ali i Nemačke, Italije, Slovačke, Uzbekistana, Turske, Čilea, Irana... i skoro svih uzrasta od 4 - 79 godina.

             Sa ponosom možemo reći da smo okupili ekipu od više hiljada nepopravljivih avanturista, fenomenalnih ljudi koji dele iste ili slične poglede na svet, dobronamerne osobe vedrog duha i pozitivnog razmišljanja, uvek širom otvorenog srca za nova iskustva i različitosti. Uspeli smo da stvorimo naš mali svet u kome suvereno vladaju neke od danas, možda, poljuljanih vrednosti... ljudska reč i uzajamno poverenje... iskrenost i poštenje, neposrednost i bliskost, prijateljstvo i razumevanje... Svet u kome više ni jedna tačka na globusu nije daleko... u kome je više stotina CompanionSa sa nama prvi put ušlo u avion u svom životu, u kome stotine CompanionSa je sa nama po prvi put letelo van Evrope... oborili smo sve rekorde najjeftinije organizovanih putovanja u istoriji... poklonili smo oko hiljadu avio karata... poklonili smo oko milion dinara u brojim nagradama... i zahvaljujući svime time otvorili smo knjigu neiscrpnog znanja - alternativno-istraživačka putovanja, koja su nas odvela u nebrojane predele širom sveta od Japana do Čilea... od Indonezije do Islanda i Arktika... od PodSaharske crne Afrike do nepreglednih prostranstava Sibira. Putovanja na kojima nismo samo naučili iz prve ruke o različitim kulturama i predelima, istoriji i civilizacijama, svakojakim praktičnim znanjima, već smo puno naučili i o nama samima... našim strahovima, našim mogućnostima i limitima, spoznaji, našim pogrešnim predrasudama, i najvažnije od svega to nas je sve učinilo boljim ljudima.

               Za sve ove godine naučili smo dobro da letimo, plovimo, plivamo, gnjurimo, pešačimo, škljocamo fotke do upale kažiprsta, progovorili prve čudne reči na nekim dalekim jezicima, i sve to bez teškoće i uz neopisivu zabavu.

Dosta smo učili, ali smo se dosta i odmarali na najlepšim svetskim plažama, uživali u očaravajućim gradovima, arhitekturi i najvrednijim umetničkim delima svetskih muzeja.

              Nakon svega možemo reći da smo stasali u jako napredne svetske putnike, te nas u narednim godinama očekuju novi izazovi, ozbiljnije avanture i nezaboravna putovanja, a pre svega mnogo dobrog druženja i zabave. Nastavite da budete sjajni, a mi ćemo se potruditi da vas odvedemo u još dalje i neistraženije...

KO STE VI?

VI STE: po vokaciji avanturisti, volite samostalni, alternativni, istraživački način aktivnog putovanja. Ne volite da jurcate za zastavicom turističkog vodiča i plaćate njihovu skupu mašineriju. Nemate predrasude, jer Svet je naš dom i želite da ga slobodno upoznate iz prve ruke, bez posrednika. Imate više od 18 godina, dobro raspoloženje, spremnost za nova poznanstva i interesantna mesta... 

Šta čekate, pridružite nam se?!

Opširnije o razlici između CompanionS putnika i turiste pročitajte u sledećem tekstu>>>

ZAŠTO?

ZASTO? organizujemo grupu, da bismo dobili značajne popuste za grupna putovanja, grupne avionske i vozne karte, ulaznice u muzeje i galerije, i popuste na smeštaj za grupne rezervacije. Zato sto želimo da podelimo naša iskustva i pomognemo da putujete najpovoljnije. Možda i bitnije: zato sto je zanimljivije u društvu ...

DRUGI O NAMA...

DRUGI PIŠU: Novine sa najdužom tradicijom na Balkanu, dnevni list POLITIKA, 29.maja 2011. objavila je članak o našim putovanjima i web prezentaciji. Kompletan tekst na 2 stane možete pročitati ovde>>>

A1.jpeg

10 godina CompanionS-a

Rekordna posećenost sajta - januar 2013. - statistika

Rekordna posećenost sajta - januar 2013. - statistika

Statistika posećenosti sajta - prvih mesec dana

Statistika posećenosti sajta - prvih mesec dana

Ads

CompanionSI trenutno na site-u:

Zanimljivi VIDEO sa CompanionS putovanja

Sveže fotke...

Facebook Fanpage Box

bottom of page